• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

Κύριε Διευθυντά

     Το Συντονιστικό Συμβούλιο των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Ναυτκού και Αεροπορίας εκφράζει την οργή και αγανάκτηση των 100.000 συναδέλφων μας για το κσθ' όλα απαράδεκτο και επονείδιστο άρθρο του δημοσιογράφου σας κ. Κων. Ζούλα (Με τα κρουασάν... υπό μάλης), το οποίο είδε το φως της δημοσιότητος από τις στήλες της έγκριτης εφημερίδος σας την 2-4-2011.
     Ειλικρινά μας είναι δύσκολο να πιστέψουμε πως σε μια περίοδο που το πολιτικό σύστημα της χώρας διέρχεται βαθιά κρίση, η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και η ακεραιότητα της υποβλέπεται από τους παντοειδείς εχθρούς της, υπάρχουν Έλληνες και μάλιστα δημοσιογράφοι, οι οποίοι ασκούν το λειτούργημα του διαμορφωτού της κοινής γνώμης που εκφράζονται δημοσίως με τόσο μίσος εναντίον των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Χώρας.

     Αδυνατούμε ακόμη να πιστέψουμε πως μια εφημερίδα με την ιστορία και το κύρος της «Καθημερινής» θα φιλοξενούσε ένα τέτοιο λιβελογράφημα, το οποίο απαξιώνει και εξευτελίζει σε μεγάλο βαθμό τους ταγούς της προασπίσεως.
     Δεν γνωρίζουμε πότε, πού και πόσο υπηρέτησε ο εν λόγω δημοσιογράφος σας, αλλά τα αναφερόμενα στο επονείδιστο κείμενό του μόνο η φαντασία του μπορούσε να γεννήσει. Αναλυτικότερα.

     α. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας όχι μόνο δεν είναί «η χειρότερη εκδοχή του δημοσίου», αλλά ένα από τα παραγωγικότερα, πλέον αδιάφθορα, φίλεργα και ακαταπόνητα τμήματα του ελληνικού κράτους.
     β. Όταν ο μέσος όρος της ημερησίας απασχόλησης των υπαλλήλων του δημοσίου δεν υπερβαίνει τις 5-6 ώρες, η απασχόληση των αξιωματικών ξεπερνάει τις 12 ώρες.
     γ. Οι αξιωματικοί όχί μόνο δεν αμείβονται σύμφωνα με την κοπιαστική, αλλά και επικίνδυνη καθημερινή εργασία τους, πολλώ δε μάλλον δεν τους πληρώνει μεταξύ των άλλων και ο αντιμιλιταριστής δημοσιογράφος «με ένα σκασμό λεφτά», αλλά μεροληπτικώς και αδίκως βρίσκονται στην τελευταία μισθολογική κλίμακα των δημοσίων υπαλλήλων της Χώρας, πίσω από τους συμπαθείς μουσικούς του δημοσίου. Δυστυχώς αντί να διαμαρτύρεται ο αγωνιζόμενος - υποτίθεται - για μια πιο δίκαιη κοινωνία δημοσιογράφος, που ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων με 40 χρόνια σκληρής υπηρεσίας αμείβεται με το μισθό του πρωτοδιόριστου πρωτοδίκου, αναζητεί τομείς στους οποίους θα μπορούσαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους «οι αργόμισθοι εν καιρώ ειρήνης αξιωματικοί».
     δ. Αποτελεί τυμβωρυχία για όλους τους βετεράνους συναδέλφους μας, οι οποίοι έγραψαν το έπος του '40 και εξασφάλισαν την ελευθερία της Χώρας όποτε αυτή ετέθη σε κίνδυνο, να αποκαλούνται από τον καλοαμειβόμενο δημοσιογράφο «παρωδία» και να προτρέπονται «να αναλάβουν τον καθαρισμό και την προστασία των δασών και τη βελτίωση της εικόνας των πόλεων», για να δικαιολογήσουν την «αργομισθία τους».

     Κλείνοντας κ. Διευθυντά εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθιά θλίψη μας για τον εκτροχιασμό του τύπου. Ας ενημερώσει επί τέλους κάποιος τον εν λόγω αρθρογράφο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι «η βιομηχανία που παράγει ασφάλεια», χάριν της οποίας ο ίδιος αναπνέει ελεύθερα και βυσσοδομεί. Είναι ανάγκη να μάθει ακόμη, ότι η ασφάλεια δεν μπορεί εν ουδεμιά περιπτώσει να είναι προϊόν ραθυμίας, απραξίας και αδράνειας, αλλά σκληρής, εργώδους και επίπονης προσπάθειας. Τέλος ας ενημερωθεί ο κ. Ζούλας, αλλά και όσοι ενστερνίζονται τις αντεθνικές απόψεις του, ότι κι αν υπάρχουν κάποιες αδυναμίες στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας και τα στελέχη τους, ασφαλώς αυτές δεν υπερβαίνουν τις αντίστοιχες των άλλων τμημάτων του ελληνικού λαού. Ας αφήσει λοιπόν τις Ένοπλες Δυνάμεις των 899 ευρώ απερίσπαστες στο εθνικό έργο τους. Και αν δεν επιθυμεί να τους εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, τουλάχιστον ας μη τις υβρίζει.

Για το Συντονιστικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ     Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ    Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ

                                    Γ. Κοράκης                      Σπ. Περβαινάς                 Β. Κατσιαντώνης
                               Αντιστράτηγος εα                Αντιναύαρχος εα              Αντιπτέραρχος εα

Go to top