• 3

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

Επιμέλεια: Αντιναύαρχος (ε.α.) ΣΠ. ΠΕΡΒΑΙΝΑΣ ΠΝ
                                  Πρόεδρος ΕΑΑΝ

     Την Πέμπτη 24-6-2010, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΑΝ επισκέφθηκε κατόπιν αιτήσεώς του τον ΑΓΕΝ στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Από πλευράς Γενικού Επιτελείου Ναυτικού παρέστησαν ο ΑΓΕΝ, ο ΥΓΕΝ, ο ΔΥΓ, ο Πρόεδρος του ΟΣΜΑΝ, οι Κλαδάρχες Β' και Ε' Κλάδου, ο Γενικός Διευθυντής του ΜΤΝ, καθώς και επιτελείς.
Η παρουσίαση και στη συνέχεια συζήτηση εγένετο επί θεμάτων που είχαν υποβληθεί εκ μέρους της ΕΑΑΝ και επί αυτών που επέλεξε το ΓΕΝ για ενημέρωσή μας ως ακολούθως:

ΘΑΝ
     Στο ΘΑΝ υπάρχει κορεσμός επισκεπτών και ιδίως τα Σαββατοκύριακα (περισσότερα από 2.500 άτομα), σε σημείο ώστε να καθίσταται αδύνατη η εξυπηρέτηση. Λαμβανομένου υπόψη ότι εφέτος δεν έχει γίνει ακόμη η πρόσληψη του απαραίτητου εποχιακού προσωπικού, η εξυπηρέτηση γενικώς των λουσμένων μερικές φορές είναι δυσχερέστατη. Το ΓΕΝ εξετάζει το ενδεχόμενο περιορισμού εισόδου επισκεπτών.


     Λόγω της παρούσας οικονομικής δυσπραγίας μειώθηκαν οι τιμές ενοικίων των καταλυμάτων κατά 30% και εστιατορίου, ταβέρνας και ζαχαροπλαστείου κατά 25%. Δικαιούμενοι εισόδου είναι ο/η σύζυγος, άγαμα τέκνα έως 30 ετών και επιπλέον 4 άτομα, γονείς ή άγαμα αδέλφια ή ανήλικα εγγόνια.
     Ως γνωστόν παραχωρήθηκε πρόσφατα από το ΓΕΝ ένα επιπλέον των δικαιουμένων οίκημα και ένα δωμάτιο σε κάθε περίοδο για τους Βετεράνους. Στο σύνολον των 1100 κλινών οι απόστρατοι παραθέρισαν στο 27% αυτών (στατιστικά στοιχεία).

ΝΝΑ
     Το ΓΕΝ είχε υποβάλλει προτάσεις - εισηγήσεις οι οποίες έγιναν δεκτές από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και συμπεριλαμβάνονται στις ανακοινώσεις αυτού της 15-6-2010. Ουδεμία μεταβολή έχει γίνει επί της παροχής υπηρεσιών στους δικαιούμενους.
Διά νόμου το ΝΝΑ υποχρεούται να παρέχει μέσω ΕΚΑΒ χωρίς αδελφοποίηση με άλλο Νοσοκομείο δέκα κλίνες (5+5) που ουδέποτε συμπληρώθηκαν και επί πλέον 10 κλίνες σε μη δικαιούχους, οι οποίοι κατά περίπου 90% έχουν σχέση με το προσωπικό του Π Ν. Υποχρεούται το ΝΝΑ να παρέχει σε μη δικαιούχους την χρήση εξειδικευμένων εργαστηρίων σε καθορισμένο αριθμό, πάντοτε με ραντεβού στο διαδίκτυο ή μέσω Νοσοκομείου. Για όσους εκ των νοσηλευομένων δεν εγένετο κράτηση υπέρ των νοσηλευτικών ιδρυμάτων (π.χ. ΜΠΥ - ΣΕΥΔ), θα εφαρμοσθεί κράτηση για όλους (βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο εφαρμογής).
Επίσης για τα νησιά της άγονης γραμμής (π.χ. Ψαρρά) θα διατίθεται το πλοίο της Αγάπης, το οποίο θα είναι επανδρωμένο με προσωπικό διαφόρων ιατρικών ειδικοτήτων.
     Χρεωστούν στο ΝΝΑ διάφορα ταμεία, μεταξύ αυτών ο ΟΠΑΔ (σε αυτό είναι ασφαλισμένοι όλοι οι απόστρατοι), ΙΚΑ κτλ., ως εκ τούτου το χρέος του είναι μεγάλο. Επίκειται η εφαρμογή γενικού συστήματος προμηθειών, προφανώς για τη μείωση των δαπανών των νοσοκομείων, εξαιτίας της υπέρογκου χρεώσεως.

ΜΤΝ
     Το ΜΤΝ λόγω μειώσεως των εξοπλιστικών προγραμμάτων (4%) έχει έλλειμμα 16 εκατομμύρια. Για τους οικονομικούς βαθμούς επομένου, μεθεπομένου βαθμού, αφορά αυτούς που συνταξιοδοτήθηκαν προ του 2000 και 2002 (νόμοι 2028/2000 και 3016/2002), υπάρχει εισήγηση προς ΓΕΕΘΑ για να αντιμετωπισθεί το θέμα διακλαδικά. Επίσης υπάρχει υστέρηση και στα έσοδα του ΕΚΟΕΜΝ, καθόσον οι υπηρεσίες δεν αποδίδουν έσοδα, ως πρότερον. Χορήγηση Δώρου ή αύξηση στο μέρισμα του ΕΚΟΕΜΝ θα εξετασθεί.

ΟΣΜΑΝ Πρόγραμμα Κορακιές
     Η εκκρεμότητα πέραν των σαράντα ετών του προγράμματος «Κορακιές Αργολίδας» (εντός των προσεχών ημερών, πρόκειται να γίνει εισήγηση στο ΑΝΣ), πρέπει να τελειώσει με την παραπάνω έκταση και αργότερα να επιλυθεί το θέμα το τι θα γίνουν τα χρήματα της πώλησης.

Τιμητικοί Τίτλοι.
     Για την απονομή τίτλου επίτιμου στους διατελέσαντες προέδρους και Μέλη της ΕΑΑΝ, υπάρχει θετική εισήγηση του Β' Κλάδου στο ΑΝΣ.

Στέναση Παραρτημάτων ΕΑΑΝ.
     Για την στέγαση παραρτήματος Πόρου στο ΚΕ/ΠΟΡΟΣ και την υπό ίδρυση παραρτημάτων ΝΑΣΚΕ/ΚΕΡΚΥΡΑ, ΝΔΒΕ (Θεσσαλονίκη), κατ’ αρχήν δεν είναι εφικτή η ίδρυση γραφείων εντός των στρατοπέδων. Εφόσον όμως υπάρχουν κατάλληλα κτίρια του ΤΕΣ στις ως άνω περιοχές, δύνανται να παραχωρηθούν έναντι συμβολικού ενοικίου.
Μετά το τέλος της παρουσιάσεως παρετέθη στο δώμα μικρή δεξίωση και στη συνέχεια επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

     Επιθυμούμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στον κ. ΑΓΕΝ και τους επιτελείς του για την καλή θέληση επιλύσεως των προβλημάτων των αποστράτων και την εξαίρετη παρουσίαση.

Go to top