• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

Μεγάλη επιτυχία είχε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Παραρτήματος της ΕΑΑΝ, στη Σαλαμίνα, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 11:00, στην αίθουσα Δ. Μπόγρη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, παρουσία Μελών του ΔΣ της ΕΑΑΝ  (Προέδρου Αντιναυάρχου εα Σπ. Περβαινά, Αντιπροέδρου Αντιναυάρχου εα Θ. Γερούκη & των Μελών Αντιναυάρχου εα Φ. Κοτσή, Υποναυάρχων εα Π. Μαυραγάνη & Κ Ξύτσα, Πλοιάρχου (Δδ) Χ Αϊδίνη, Αντιπλοιάρχων εα Εμμ.. Αναγνωστάκη και Ι. Γαρείου) και πλήθους Μελών.

Στην εκδήλωση, έγινε οπτικοακουστική αναφορά, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και υπερηφάνειας, στο ιστορικό του θρυλικού Α/Τ ΑΔΡΙΑΣ, όπου μεταξύ άλλων υπηρετούσε και ο Σαλαμίνιος Παναγιώτης Χρονόπουλος και ο Ποριώτης Γεώργιος Παπαφρατζέσκος, από τις οικογένειες των οποίων αντλήθηκαν επιπλέων στοιχεία του ιστορικού κατά το Β’ Π. Πόλεμο και φωτογραφικό υλικό και επιδόθηκαν αναμνηστικοί θηρεοί.
Η συλλογή των στοιχείων, όπως βιογραφικά στοιχεία, φωτογραφικό υλικό & ιστορικά ντοκουμέντα και εκπόνηση της παρουσίασης έκανε η Σαλαμίνια, Κα Ευγενία Σοφρά-Μάθεση, σύζυγος του εφημέριου του Ι. Ναού Αγ. Λαυρεντίου Σαλαμίνος Κου Λάμπρου Μάθεση.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
εκ μέρους της Εκκλησίας: ο Πανοσιολογιότατος Χριστόδουλος, ο Στρατιωτικός ιερέας του ΑΣ & ΝΣ Πανοσιολογιότατος Αλεξίος και ο Εφημέριος του Αγ. Λαυρεντίου Λάμπρου Μάθεσης,
εκ μέρους του Α/ΓΕΕΘΑ : Ο επιτελής Υποναύαρχος Σταύρος Μπάνος,
εκ μέρους του Α/ΓΕΝ: ο ΓΕΝ/Δ1 Πλοίαρχος (Μ) Σ. Τσαμίλης και ο ΓΕΝ/Δ2 Πλοίαρχος (Μ) Π. Καπασάκης,
εκ μέρους του ΑΣ: ο Δ/ΦΓ Αρχιπλοίαρχος Ι. Δρυμούσης και ο ΑΣ/Β1 Αντιπλοίαρχος Ε. Σιμαγιάς
εκ μέρους του ΝΣ, ο Υποδιευθυντής ΔΤ/ΝΣ Πλοίαρχος (Μ) Σπ. Μαντής και ο ΕΕ/ΝΣ Μ. Φαρμακόρης
εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σαρωνικού & Απόστρατος Αξ/κός ΠΝ Π. Χατζηπέρος, η Δήμαρχος Σαλαμίνος Ισιδώρα Νάννου Παπαθανασίου μετά Μελών του Δημ. Συμβουλίου
Επίσης παρέστησαν: ο τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας & Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης, ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κ. Χρηστίδης, ο Επίτιμος Α/ΛΣ Ναύαρχος Χ. Δελημιχάλης, ο Επίτιμος ΓΕΠΝ Αντιναύαρχος Α. Μιχάλαρος, ο εκπρόσωπος της ΕΑΑΣ/Σαλαμίνος Ταξίαρχος Οθ. Κυπριωτάκης και εκπρόσωποι Στρατιωτικών, πολιτικών, πολιτιστικών, Κοινωνικών και αθλητικών φορέων του νησιού.
Το φλουρί της πίτας έτυχε στον Υποναύαρχο εα Κ. Ξύτσα, ενώ από τα πιτάκια που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους, στον Αντιστράτηγο εα της ΕΛΑΣ Κ. Κρόκο.
Μετά την εκδήλωση ακολούθησε παράθεση γεύματος στους προσκεκλημένους, στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘Βοτσαλάκια’ στα Σελήνια Σαλαμίνος

 

Go to top