• 3

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού

 Σας γνωρίζεται ότι την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 08:00 πραγματοποιήθηκε, στο εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου, στην περιοχή Περιβόλια στα Βασιλικά Σαλαμίνας, Θεία Λειτουργία, στα πλαίσια εορτασμού της Αναλήψεως του Κυρίου.
Την τελετή, που γίνεται κάθε χρόνο για να μας θυμίζει τη μεταφορά του Πολεμικού Ναυστάθμου, από τη Φανερωμένη και τον Πόρο, στη σημερινή του θέση, τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός του ΔΣ της ΕΑΑΝ με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Αντιναύαρχο εα Θ. Γερούκη και του ΔΣ/ΕΑΑΝ Σαλαμίνας μετά πλήθους Μελών, εκ μέρους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Υφυπουργός & Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Δημήτριος Ελευσινιώτης, εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Π. Λίτσας και ο Διοικητής ΝΣ Αρχιπλοίαρχος (Μ) Μ. Καούτσκης, εκ μέρους της Τοπικής αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Ι. Τσαβαρής μετά του Αντιδημάρχου Π. Παπαθεοχάρη, της επικεφαλής ομάδας της Αντιπολίτευσης Ισ. Νάννου και λοιπών Δημ. Συμβούλων καθώς και πλήθους κατοίκων της Σαλαμίνας
2.Στη συνέχεια ακολούθησε παράθεση 'λιτού' γεύματος, στους προσκεκλημένους και τα μέλη μας, στην παραδοσιακή ταβέρνα ‘’Το στέκι του Άκη’’ στον Αγ. Γεώργιο.

*** (για την Ιστορία αναφέρεται ότι: Η απόφαση της Κυβέρνησης Κουμουνδούρου, ελήφθη το 1878 για την ίδρυση του Ναυστάθμου Σαλαμίνος και η απόφαση του τότε Δημάρχου Σαλαμίνος Αναγνώστη Κουλούρη, για τη Δωρεά 3.000 στρεμμάτων στο Ελληνικό Δημόσιο, στην περιοχή ''Αράπη Σαλαμίνας'', αλλά και η συμβολαιογραφική πράξη, έγινε αμέσως μετά της Αναλήψεως, το Σάββατο 9 Μαΐου του 1881, με συμβαλλόμενα μέρη απ' τη μια τον Δημαρχεύοντα πρώτο Δημαρχιακό Πάρεδρο Πέτρο Παπασωτηρίου Σούρμπα και απ' την άλλη τον Πλοίαρχο του Βασιλικού Ναυτικού Ανδρέα Μιαούλη, εγγονό του ομώνυμου ήρωα του '21.
Από του Σαλαμίνιους συνταυτίστηκε η ''Ανάληψη του Κυρίου'' με την ανάληψη του τόπου και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, οι εργαζόμενοι στο Ναύσταθμο, αφιέρωσαν, το 1900, στο μικρό εξωκλήσι του Αγ Δημητρίου, όπου γίνεται ο εορτασμός, τη θαυμάσια εικόνα της ''Ανάληψης'' που μέχρι σήμερα βλέπουμε στο Λευκό προσκυνητάρι)

Go to top