• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

            Στις 24 Οκτωβρίου 2017 στην Πρέβεζα σε μια σεμνή και λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκε και φέτος η εκδήλωση/μνημόσυνο προς τιμήν των αδικοχαμένων ανδρών του Ναρκαλιευτικού ΠΗΝΕΙΟΣ,.... όταν στις 24 Οκτωβρίου 1945 κατά την εκτέλεση ναρκαλιείας για την εκκαθάριση ναρκοπεδίου στην είσοδο του Λιμανιού της Πρέβεζας, προσέκρουσε σε νάρκη και βυθίστηκε σε λίγα λεπτά συμπαρασύροντας στον υγρό του τάφο 19 από τους 20 του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη....
            Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι τοπικές Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι πολιτιστικών & αθλητικών φορέων και συλλόγων και μαθητές. Από πλευράς Πολεμικού Ναυτικού συμμετείχαν ο Διοικητής ΔΝΑΡ Πλοίαρχος Μ. Δεμέστιχας ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Α/ΓΕΝ, ο Αντιπρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ, καθώς και πλήθος συναδέλφων Αποστράτων από όλη τη Δυτική Ελλάδα.
            Στην ομιλία του ο συνάδελφος Ελευθέριος Λαζοκίτσιος με απλό και περιεκτικό τρόπο αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος για την περιοχή, καθώς και στις θυσίες του ΠΝ, διαχρονικά, στην Πατρίδα μας και συγκίνησε πραγματικά, όλους τους παρευρισκόμενους.
            Έγινε  προσφώνηση ονομάτων πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, τον Διοικητή ΔΝΑΡ, ως εκπρόσωπο του Α/ΓΕΝ, το Δήμαρχο Πρέβεζας, τον Αντιπρόεδρο της ΕΑΑΝ και άλλους φορείς. 
            Στη συνέχεια, προσφέρθηκε καφές κ.λ.π. σε όλους τους συμμετέχοντες.
            Στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του γεγονότος της βύθισης του Ν/Α ΠΗΝΕΙΟΣ, πλήθος συναδέλφων κάνουν αισθητή την παρουσία τους από την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου-Λευκάδος-Βόνιτσας.
            Εις ανάμνηση του γεγονότος, προσφέρθηκε ο θυρεός της ΕΑΑΝ στον εκπρόσωπο του Δημάρχου.  Επίσης στο ίδιο πνεύμα, προσφέρθηκε σε όλους τους παρόντες, τους μη έχοντες σχέση με το ΠΝ, από ένα τζόκεϊ με την επιγραφή ¨ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ¨ σε ανάμνηση της συμμετοχής/συνάντησης.
Τέλος ο Τοπικός Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ, στην Πρέβεζα, υποσχέθηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες, για καλλίτερη οργάνωση στο μέλλον, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σκοπό την προσπάθεια για ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των συναδέλφων, με τακτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή περισσοτέρων συναδέλφων από την ευρύτερη περιοχή
 
Go to top