• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

     Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του Παραρτήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, με έδρα τη Μαρίνα των Γουβιών.

            Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ΠΝ και ΛΣ, Αντιναύαρχου ε.α. Σπύρου Περβαινά, του Αντιπροέδρου, Αντιναύαρχου ε.α. Θεόδωρου Γερούκη, και δεκάδων μελών του Παραρτήματος, Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Βουλευτής Κέρκυρας της Ν.Δ. κ. Νίκος Δένδιας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννακούρης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κερκυραίων κ. Ιωάννης Ρίγγας, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. κ. Στέφανος Γκίκας και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

            Μετά τον καθιερωμένο Αγιασμό, ο πρόεδρος του Παραρτήματος, Υποναύαρχος ε.α Δημήτρης Κουτσοδόντης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, δίδοντας σε αδρές γραμμές τους στόχους και τους σκοπούς της Ένωσης και συγκεκριμένα του Παραρτήματος Βορειοδυτικής Ελλάδος.

            Στη συνέχεια, το μέλος του Δ.Σ. του Παραρτήματος, Υποπλοίαρχος ε.α Άρης Βλάχος, μίλησε με θέμα τους Κερκυραίους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος που διακρίθηκαν για τη δράση τους ή έπεσαν στους αγώνες της πατρίδας, ξεκινώντας από τον Ναύαρχο Σοφοκλή Δούσμανη, κυβερνήτη του Θωρηκτού Αβέρωφ κατά τις ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου, του Ναυάρχου Κωνσταντίνου Μπούκα, ιδρυτή και πρώτου Αρχηγού του Λ.Σ. και καταλήγοντας στη θυσία του Έκτορα Γιαλοψού το βράδυ των Ιμίων.

            Το Παράτημα Β.Δ. Ελλάδος της Ένωσης Αποστράτων, θα κλιμακώσει τη δράση του στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναδειχθεί το πλούσιο έργο, οι αγώνες και η δράση των Αξιωματικών του ΠΝ και του Λ.Σ. πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται ακόμη στη ζωή και οι εμπειρίες τους αποτελούν ζωντανή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Go to top