• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

     Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στον Πόρο (Ι. Ναό Αγ. Νικολάου στο ΚΕ/Πόρος) η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011, παρουσία του Δημάρχου κ. Δ. Στρατηγού μετά του Δημ. Συμβουλίου. Εκ μέρους της ΕΑΑΝ παρέστησαν: ο Πρόεδρος Αντιναύαρχος εα Σπ. Περβαινάς ΠΝ, ο Αντιπρόεδρος Αντιναύαρχος εα Θ. Γερούκης ΠΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντιπλοίαρχος (Ε) εα Γ. Τζικάκης ΠΝ, Μέλη του ΔΣ ΕΑΑΝ, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ / Παραρτήματος Πόρου Αρχιπλοίαρχος (Δδ) εα Γ. Αλιφέρης ΠΝ μετά των Μελών του ΔΣ , εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων ο Υποναύαρχος Α. Κάτσαρης ΠΝ (Διοικητής ΔΝΕ & ΣΝΔ), ο Πλοίαρχος Ν. Λεμονής (Διοικητής ΚΕ/Πόρος) και αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες του ΚΕ/Πόρος καθώς και πλήθος Αποστράτων και πολιτών.
     Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ναύαρχου Κανάρη και στη συνέχεια παράθεση εδεσμάτων στο Καρέ Αξιωματικών, όπου έγινε και η απονομή χρηματικής επιταγής (οικονομική βοήθεια) από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ στους δικαιούχους, η επιλογή των οποίων γίνεται από επιτροπή που συστήνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, το πρακτικό της οποίας εγκρίνεται από το Δ.Σ του Δήμου Πόρου και στη συνέχεια  από το ΔΣ /ΕΑΑΝ.
     Οι κυρίες που θα λάβουν σήμερα, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ,  Αντιναύαρχο εα Σπ. Περβαινά ΠΝ, το βοήθημα , το οποίο είναι 7.500,00 € για κάθε μία και θα δοθεί σε δύο δόσεις ( 5.000,00 σήμερα και 2.500,00 περί το μήνα Μάρτιο από τον  Π/Υ του 2011) είναι οι: Σουλιώτη Βαρβάρα-Νικολέτα του Γεωργίου και Μπαϊραμίδου Δήμητρα του Χρύσανθου

Σύντομο Bιογραφικό Σημείωμα Δωρητού Αντιπλοιάρχου ΜΗΧ. Νικ. Σωτηριάδη
Ο Νικόλαος Σωτηριάδης ήταν γιος του Γεωργίου Σωτηριάδη ( επαγγέλμα Ναυτικός) και εγγονός του παπα-Γιάννη Σωτηριάδη Εφημερίου του Ι. Ν. Γενεθλίου Θεοτόκου Πόρου, ο οποίος χειροτονήθηκε το 1851.
Γεννήθηκε το έτος 1881 στον Πόρο. Το έτος 1902 κατατάχτηκε στο ΠΝ και στις 8-7-1904 ορκίστηκε ως Υποκελευστής Β΄τάξεως (Κελευστής) Μηχανικός, εξελίχτηκε έως το βαθμό του Αντιπλοιάρχου Μηχανικού, αποστρατεύτηκε στις 26-4-1941 και απεβίωσε στην Αθήνα στις 12-11-1956.
Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του στο ΠΝ  για 39 χρόνια, υπηρέτησε σε πλοία και ως πρώτος Μηχανικός και σε Υπηρεσίες- Επιτελεία ως Διοικητής Τεχνικών Υπηρεσιών, τιμήθηκε δε  με τις παρακάτω διακρίσεις:

ΠΑΡΑΣΗΜΑ :  Αργυρός Σταυρός Γεωργίου του Α΄, Χρυσός Σταυρός  ΒΤ  Γεωργίου του Α΄ και Χρυσός  Σταυρός ΒΤ  Γεωργίου του Α΄ μετά ξιφών.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ : Ελληνοτουρκικού Πολέμου 1912-1913, Νίκης, Ελληνοβουλγαρικού Πολέμου 1913 και Αναμνηστικό Πολέμου 1940-1941.
ΕΥΑΡΕΣΚΕΙΕΣ : Υπουργού Ναυτικού ( αριθ. πρωτ.YN. 61/193226/2-5-1936) διότι συντέλεσε εις το έργο της επισκευής και ετοιμασίας του συνόλου των πλοίων του Στόλου.
ΔΙΑΘΗΚΗΣτις 13-6-1951 συνέταξε τη διαθήκη του, την οποία συμπλήρωσε στις 4-10-1953, σύμφωνα με την οποία μετά το θάνατο της συζύγου του Φωτεινής (Φωτάκι) το γένος Λεούση  και της Ειρήνης Λεούση  το σπίτι του Χαλανδρίου να περιέρχεται στην Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και με τα είσοδήματά του να παντρεύουν πτωχά και ορφανά κορίτσια από τον Πόρο.
Η οικία δόθηκε αντιπαροχή από τη σύζυγό του έναντι τριών διαμερισμάτων, τα οποία μετά το θάνατό της περιήλθαν σύμφωνα με τη διαθήκη στην ΕΑΑΝ.
Με την αμέριστη φροντίδα της ΕΑΑΝ ανακαινίστηκαν ,συντηρούνται εκμισθώνονται και από τα έσοδα τους έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα οικονομική βοήθεια σε τέσσερα ορφανά και άπορα κορίτσια , τα οποία παντρεύτηκαν.
Η επιλογή των δικαιούμενων της εν λόγω οικονομικής βοήθειας γίνεται από επιτροπή που συστήνεται από το Δημοτικό Συμβούλιο, το πρακτικό της οποίας εγκρίνεται από το Δ.Σ του Δήμου Πόρου και στη συνέχεια  από το ΔΣ /ΕΑΑΝ.
Οι κυρίες που θα λάβουν σήμερα, από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ,  Αντιναύαρχο εα Σπ. Περβαινά ΠΝ, το βοήθημα , το οποίο είναι 7.500,00 € για κάθε μία και θα δοθεί σε δύο δόσεις ( 5.000,00 σήμερα και 2.500,00 περί το μήνα Μάρτιο από τον  Π/Υ του 2011) είναι οι: Σουλιώτη Βαρβάρα-Νικολέτα του Γεωργίου και Μπαϊραμίδου Δήμητρα του Χρύσανθου.

Δείτε στιγμιότυπα

Δείτε το Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ε.Δ. (21-11-2011) στον Πόρο.

Go to top