• 3

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 6

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 7

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 9

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 10

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 1

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 • 2

  Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού

 Σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στο Λύκειο Νέας Φιγαλείας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση της  Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Ηλείας που διοργάνωσε η ενημερωτική σελίδα της περιοχής ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ σε συνεργασία με τον τοπικό εκπρόσωπο Αντιπλοίαρχο Ε.Α κ Ζώη Υφαντή. Αξιωματικοί και από τα τρία σώματα του ναυτικού, Πολεμικό Ναυτικό, Εμπορικό Ναυτικό & Λιμενικό Σώμα βρέθηκαν στην εκδήλωση και μίλησαν στο κοινό σχετικά με τον ρόλο και την αποστολή του σώματος σε όλους τους τομείς. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο διοργανωτής και συντάκτης του ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Θάνος Χουλιάρας.

 Από την Ε.Α.Α.Ν Ηλείας τίμησαν την εκδήλωση οι :

- Τοπικός Εκπρόσωπος της ΕΑΑΝ Αντιπλοίαρχος (Ε) εα Ζώης Υφαντής ΠΝ και αρκετά Μέλη, όπως οι: Αντιπλοίαρχος (Ε) εα Αράπογλου, Πλωτάρχης ΛΣ εα Κρουστάδης, Ανθυποπλοίαρχος (Ε) εα Μπεντεβής, Πλοίαρχος Ε.Ν Τσουρούλας, Σημαιοφόρος ΛΣ εα Βενιζέλου, Σημαιοφόρος ΛΣ εα Βασιλαράς, Ανθυπασπιστής Λ.Σ Στυλιανόπουλος και άλλοι. 

Η εκδήλωση διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των 100 και πλέον παρευρισκομένων στο χώρο αφού περιλάμβανε θεματολογία που αφορούσε το Πολεμικό Ναυτικό και το ρόλο του, το Λιμενικό Σώμα αλλά και το Εμπορικό Ναυτικό και την σταδιοδρομία σε αυτό. Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο ιστορικός - Φιλόλογος και λογοτέχνης κος Γιώργος Κουρκούτας ο οποίος μίλησε σχετικά με την ναυτική παράδοση και το πολιτισμό στο Νομό Ηλείας. Μάλιστα έκανε αναφορά στα πλωτά λιμάνια των ποταμών Νέδα και Αλφειού αλλά και την ιστορία του ναυτικού κατά τους πολέμους.

 Το λόγο πήρε έπειτα ο κος Αράπογλου αναφερόμενος στο ρόλο και την αποστολή του Πολεμικού Ναυτικού στον Ελλαδικό χώρο αλλά και τις επιτυχίες του σώματος σε όλους τους τομείς όπως δε και για την σταδιοδρομία σε αυτό. Ύστερα ο κος Μπεντεβής αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στο Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, ποια η αποστολή τους και πώς μπορούν οι μαθητές να εισαχθούν στο σώμα εάν και εφόσον το επιθυμούν.

Το κοινό καθήλωσε και συγκίνησε η ομιλία του Πλοίαρχου του Εμπορικού Ναυτικού κ. Τσουρούλα για την ζωή του στα καράβια, την οικογένεια του και τα χρόνια εμπειρίας του σε αυτά. Ο κος Τσουρούλας αναφέρθηκε στην σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό και έδωσε χρήσιμες συμβουλές στους μαθητές κυρίως του Λυκείου που έχουν στόχο την είσοδό τους στο Εμπορικό Ναυτικό.

Σε κάθε μέρος της ομιλίας οι μαθητές χειροκροτούσαν θερμά τους αξιωματικός κατανοώντας το έργο τους όλα αυτά τα χρόνια σε όλους τους τομείς του ναυτικού. Μάλιστα οι αξιωματικοί είχαν διάλογο με τους μαθητές με ερωτήσεις απαντήσεις αλλά και με κατατοπιστικές συμβουλές που τους έδωσαν σχετικά με την σταδιοδρομία στο σώμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :

- Ο Ιερέας της Πόλεως π. Αναστάσιος

- Πρόεδρος Δ.Δ Νέας Φιγαλείας κος Κουτσούνης

- Πρόεδρος Δ.Δ Πετραλώνων κος Αποστολόπουλος

- Πρόεδρος Δ.Ε.Ο.Φ κος Καπλάνης

- Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου κα Καπλάνη

- Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού κα Μπέη

- Πρόεδρος του Π.Α.Ο Κακοβάτου & εκδότης της εφημερίδας ΟΔΟΣ ΝΕΣΤΩΡΟΣ κος Μπιλιώνης

- Τοπική Σύμβουλος του Δ.Δ Νέας Φιγαλείας κα Κατσάμπουλα

 

Διοργανωτής της εκδήλωσης ήταν το 'ΦΙΓΑΛΕΙΑ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ'

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της εκδήλωσης:

Το κέντρο "Πανόραμα" και την κα. Βούλα Κουτσόπουλου για τον υπέροχο μπουφέ με γλυκά, Το Super Market "Φιγαλεία" για την παραχώρηση αναψυκτικών και νερών για τους προσκεκλημένους.

 

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση στο Λεύκωμα Φωτογραφιών

Go to top