Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εορτασμός Ναυμαχίας Κατακόλου από την ΕΑΑΝ / Παράρτημα Ηλείας – Στιγμιότυπα

  Την 4 Οκτωβρίου 2020 το Παράρτημα της ΕΑΑΝ, στην Ηλεία, τίμησε για 9η συνεχόμενη χρονιά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κατακόλου την 199η επέτειο της Ναυμαχίας του Κατακόλου που έγινε στις 30 Σεπτεμβρίου 1821, ανάμεσα σε Έλληνες και τούρκους και από αυτή την Ναυμαχία αναδείχθηκε η μετέπειτα Μεγάλη Μορφή του Αγώνα κατά των τούρκων ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ.

  Σεβόμενοι τα μέτρα που ισχύουν για τον covid 19 δεν εστάλησαν προσκλήσεις.

  Η εκδήλωση έγινε Προεξάρχοντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, συνεπικουρούμενου από τους Εφημέριους, Αγίου Νικολάου Κατακόλου π. Παναγιώτη Αθανασόπουλο, Αγίου Σπυρίδωνος Σκουροχωρίου π. Νικόλαο Αθανασόπουλο και Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου π. Νικόλαο Κατσηδήμα.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

  Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού Αντιναύαρχος εα Θεόδωρος Γερούκης ΠΝ, ο Κος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου, συνοδευόμενος από τον εκ Κατακόλου Αντιδήμαρχο Κον Μαρίνο Αχτύπη και τον συνεργάτη του Κον Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, οι εκπρόσωποι της Τοπικής κοινότητας Κα Ζωή Τριβιζά & Κα Βάσω Καλαμπόκα, οι πρώην Πρόεδρος & Αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.κ. Λεωνίδας Βαρουξής & Διονύσιος Αντωνόπουλος.

  Μετά το πέρας της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο του Αφανούς Ναύτη και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τον Πρόεδρο του Παραρτήματος ΕΑΑΝ Νομού Ηλείας.