Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στις ΗΠΑ (Καλιφόρνια)

    Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων ετών από την επανάσταση του 1821 στην πολιτεία Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών όπως: δοξολογίες, έπαρση της Eλληνικής σημαίας σε δημόσια ή εμβληματικά κτήρια και φωτισμός  αυτών με τα εθνικά χρώματα με την κινητοποίηση των ομογενειακών σωματείων, έλαβαν χώρα, με πολύ περιορισμένη συμμετοχή του κοινού, σέ όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως στο Σακραμέντο, στο Λός Άντζελες, στο Φρέσνο, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σαν Χοσέ και αλλού.

    Επίσης με  πρωτοβουλία εκπαιδευτικών κέντρων Ελληνικής γλώσσας και ιστορίας έγιναν διαδικτυακά πολλές ομιλίες και σεμινάρια με θέμα την Ελληνική επανάσταση του 1821. Σε αρκετά  συμμετείχε ο Αντιναύαρχος  (ΥΙ) εα Αλέξανδρος Κοκκινίδης ΠΝ, όπου τόνισε την σημασία του κατά θάλασσα αγώνος κατά την επανάσταση.

    Στο Σαν Φρανσίσκο η επέτειος εορτάσθηκε με πανηγυρική θεία λειτουργία και επίσημη δοξολογία από τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου σεβασμιότατο κ. Γεράσιμο στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, παρουσία του Γεν. Προξένου της Ελλάδος κ. Σωκράτη Σουρβίνου και αντιπροσώπων της ομογένειας και των ακολούθων του προξενείου.

    Την  ΕΑΑΝ εκπροσώπησε ο Αντιναύαρχος εα (ΥΙ) Κοκκινίδης Αλέξανδρος ΠΝ, ο οποίος αντήλλαξε ευχές μετά των επισήμων. Ακολούθως έλαβε χώρα η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας στο επιβλητικό Δημαρχείο της πόλεως το οποίο το βράδυ φωταγωγήθηκε με τα εθνικά χρώματα.