Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Επίσκεψη Πληρώματος Παραλαβής Φ/Γ ΕΛΛΗ, στο πλοίο

Έντονες ήταν οι μνήμες και τα συναισθήματα πατριωτισμού και υπερηφάνειας που κυριάρχησαν κατά την επίσκεψη, του πρώτου πληρώματος της ‘’Φ/Γ ΕΛΛΗ’’, στο πλοίο, την 24η Οκτωβρίου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος όπου ελλιμενίζετο, στην επέτειο των 40 χρόνων από την παραλαβή του.

Το ‘πλήρωμα’ παραλαβής έκανε την παρακάτω δήλωση:

‘’Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι στις 24 Οκτωβρίου 2021 εορτάστηκε επί της Φ/Γ ΕΛΛΗ η επέτειος των 40 χρόνων από την παραλαβή του πλοίου.
Η υποδοχή από το Αρχηγείο Στόλου, Διοίκηση Φ/Γ, αλλά και από το πλοίο ήταν υποδειγματική και τιμητική για εμάς.
Εκτός από το πλήρωμα παραλαβής συμμετείχαν και μέλη του κλιμακίου με επικεφαλή τον Αντιναύαρχο εα Κωνσταντίνο Καταγά ΠΝ (Διοικητή κλιμακίου), Υποναύαρχο εα Ευάγγελο Μπακόπουλο ΠΝ και Αντιναύαρχο εα Κωνσταντίνο Μητάκο ΠΝ.
Ο λόγος του Κυβερνήτη μας  Αντιναυάρχου εα και Επίτιμου ΑΣ, Γρηγορίου Δεμέστιχα ΠΝ (Αντιπλοιάρχου τότε) μας γύρισε 40 χρόνια πίσω.
Πολύ συγκινητική ήταν και η παρουσία πολλών στρατεύσιμων της παραλαβής που μερικοί ήρθαν από πολύ μακριά, ακόμα και από το εξωτερικό.
Θα θέλαμε να τονίσουμε επίσης την Υπερηφάνεια που αισθανθήκαμε βλέποντας το πλοίο ΜΑΣ σε τέτοια κατάσταση

Για μια ακόμα φορά θα θέλαμε (ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ) να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την υποδοχή και την τιμή που μας έκανε το ΠΝ μας.

Ο θεός να το έχει πάντα καλά και δυνατό”

Με τιμή

Το πλήρωμα παραλαβής Φ/Γ ΕΛΛΗ

*** Φωτογραφίες από την εκδήλωση και την παραλαβή του πλοίου

”40 χρόνια μετά”


Η πρώτη Έπαρση Σημαίας κατά την Παραλαβή

Τελετή Παραλαβής