Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

1. Δικαίωμα ψήφου
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΕΑΑΝ και από τα ορφανικά μέλη, ψηφίζει ένα μόνο μέλος ανά οικογένεια θανόντα, όποιος προσέλθει ή ψηφίσει πρώτος.

 2.Ενιαίος Ηλεκτρονικός κατάλογος-Μοναδικότητα ψήφου
Κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, θα υπάρχει ένας ενιαίος ηλεκτρονικός κατάλογος, τον οποίο θα ακολουθούν όλες οι διαδικασίες (Ηλεκτρονική, Επιστολική και Αυτοπρόσωπη ψήφος). Αν κάποιος προσέλθει ή ψηφίσει με κάποιον από τους τρεις τρόπους, αμέσως καταχωρείται η πληροφορία, δηλαδή πότε, πού και με ποιά μέθοδο ψήφισε και το σύστημα ΔΕΝ του επιτρέπει να ψηφίσει δεύτερη φορά.

3. Δικαίωμα Ηλεκτρονικής Ψήφου
Δικαίωμα ηλεκτρονικής ψήφου έχουν όλα τα μέλη της ΕΑΑΝ που έχουν ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΕΑΑΝ. Οι υπόλοιποι μπορούν να ψηφίσουν με αυτοπρόσωπη ψήφο, προσερχόμενοι σε κάποιο εκλογικό κέντρο της ΕΑΑΝ.

4. Είσοδος στην εφαρμογή για Ηλεκτρονική Ψήφο
Για την είσοδο στην εφαρμογή θα χρειαστείτε να καταχωρήσετε (κατά προτίμηση με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες) τα ακόλουθα στοιχεία:
    – ΕΠΩΝΥΜΟ
    – ΟΝΟΜΑ
    – ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ
    – ΑΡ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΕΑΑΝ
    – ΑΡΙΘΜΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΜΤΝ
    – ΒΑΘΜΟ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ

Ο Αριθμός Ταυτότητας ΕΑΑΝ πρέπει να είναι της μορφής 1-12345-0.
Αν έχετε παλαιά ταυτότητα με αριθμό διαφορετικό από το υπόδειγμα, δείτε παρακάτω (παρ 9 του παρόντος αρχείου βοηθείας) πώς θα μετατρέψετε τον Αριθμό Ταυτότητας σε αυτή τη μορφή.

5. Πρόβλημα Εισόδου
Αν δεν μπορέσετε να εισέλθετε, παρακαλούμε επαναλάβατε τη διαδικασία διότι μπορεί να πληκτρολογήσατε κάτι κατά λάθος, ή το σύστημα να ήταν απασχολημένο λόγω φόρτου της ημέρας. Αν συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα εισόδου τότε επικοινωνήστε με την ΕΑΑΝ, στέλνοντας e-mail στο ekloges2022@eaan.gr.

Στο e-mail θα πρέπει να αναγράφετε τα στοιχεία εισόδου που καταχωρείτε και το μήνυμα που λαμβάνετε. Κάποιος αρμόδιος θα σας απαντήσει με e-mail άμεσα και θα έχετε επίλυση στο πρόβλημά σας.
Δείτε τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ΕΑΑΝ παρακάτω (παρ 10 του παρόντος αρχείου βοηθείας).

6. Μήνυμα Λάθους
Αν λάβετε μήνυμα λάθους (ότι κάτι δεν πήγε καλά), διαβάστε την εξήγηση που σας δίνει το μήνυμα. Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να ψηφίσετε, προσπαθήστε πάλι, μήπως και το μήνυμα έγινε λόγω φόρτου του συστήματος.
Σε περίπτωση που συνεχίζει το μήνυμα, τότε επικοινωνήστε με την ΕΑΑΝ αναφέροντας  τα στοιχεία εισόδου που καταχωρείτε και το μήνυμα που λαμβάνετε. Κάποιος αρμόδιος θα σας απαντήσει  άμεσα και θα έχετε επίλυση στο πρόβλημά σας.
Δείτε τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας με την ΕΑΑΝ παρακάτω (παρ 10 του παρόντος αρχείου βοηθείας).

7. Ψηφοδέλτιο-καταχώρηση ψήφου
Αν φτάσατε στο ψηφοδέλτιο τότε έχετε εισέλθει με επιτυχία στο σύστημα και μπορείτε να κάνετε τις επιλογές σας. Το Ηλεκτρονικό ψηφοδέλτιο έχει περιορισμούς ανά κατηγορία υποψηφίων.
– Αν κάνετε λάθος επιλογή μπορείτε να αποεπιλέξετε την λάθος και να επιλέξετε την σωστή επιθυμία υποψηφίου.
– Μπορείτε να επιλέξετε λιγότερους από τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων αλλά όχι περισσότερους.
– Αν δεν επιλέξετε κανέναν το ψηφοδέλτιο θα καταχωρηθεί ως ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ.
– Όταν ολοκληρώσετε και προχωρήσετε στο επόμενο βήμα, έχετε την δυνατότητα να δείτε τι έχετε επιλέξει/ψηφίσει και αν θέλετε μπορείτε να γυρίσετε πίσω και να τροποποιήσετε τις επιλογές σας. Αν θεωρείτε ότι όλα είναι ΟΚ, μπορείτε να κάνετε την οριστική κατάθεση του ψηφοδελτίου.
– Αν δεν κάνετε οριστική κατάθεση, μπορείτε να επανέλθετε και να ψηφίσετε αργότερα εντός των χρονικών ορίων που παραμένουν ανοικτές οι κάλπες (λογικά 08:00-18:00).

8. Ακύρωση Ψήφου-Επανάληψη διαδικασίας-Αδυναμία ψήφου
Εφ όσον έχετε κάνει οριστική καταχώρηση του ψηφοδελτίου κατά την Ηλεκτρονική ψηφοφορία, δεν μπορείτε να ακυρώσετε το ψηφοδέλτιο, διότι στο σύστημα δεν υπάρχει πληροφορία τι έχετε ψηφίσει, για να μπορούμε να το ακυρώσουμε.
Απλά με την οριστική καταχώρηση, οι ψήφοι σας προστίθενται στους υποψήφιους που έχετε επιλέξει και δεν υπάρχει επιστροφή. Έτσι δεν μπορείτε να ξαναψηφίσετε ούτε αν έχετε ψηφίσει με κάποιον από τους άλλους τρόπους (Επιστολική ή αυτοπρόσωπη ψήφο).
Επίσης το σύστημα δεν θα σας επιτρέψει να ψηφίσετε, αν είστε χήρα ή τέκνο αποβιώσαντος αποστράτου και κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς σας ψήφισε πριν από εσάς.

9. Οδηγίες για αρ. Ταυτότητας ΕΑΑΝ
Ο αριθμός ταυτότητας της Ε.Α.Α.Ν. είναι της μορφής 1-12345-0
Αν στην ταυτότητά σας έχετε έναν απλό αριθμό από 2 έως 5 ψηφία, τότε θα πρέπει να τον μετατρέψετε στην παραπάνω μορφή.

Αν για παράδειγμα, είστε Απόστρατος (κάτοχος ταυτότητας ΕΑΑΝ), κατηγορία ΠΝ και έχετε αριθμό ταυτότητας 325 θα πρέπει να τον μετατρέψετε ως εξής :
Για το πρώτο νούμερο θα πρέπει να βάλετε
1. ΠΝ (ΣΝΔ)
2. (Ε)ΠΝ (Ειδικοτήτων)
3. ΛΣ (ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.)
(όπως το ανωτέρω παράδειγμα)
Για το δεύτερο νούμερο, βάζετε την παύλα (–) και μετά τον αριθμό της ταυτότητας που έχετε, προσθέτοντας μπροστά τόσα μηδενικά, ώστε να γίνει πενταψήφιο (για το παράδειγμά μας 00325)
Για το τρίτο νούμερο, βάζετε την επόμενη παύλα (–) και μετά
0 Κύριο μέλος (δηλαδή οι απόστρατοι)
1. Πρώτο θυγατρικό μέλος (Σύζυγος ή τέκνο)
2. Δεύτερο θυγατρικό κ.ο.κ.
Για το παράδειγμά μας ο αριθμός ταυτότητας θα είναι από 325 σε 1-00325-0.

Σε περίπτωση που συνεχίζετε να έχετε πρόβλημα εισόδου, τότε επικοινωνήστε με την ΕΑΑΝ με e-mail αναφέροντας τα στοιχεία που καταχωρείτε και το πρόβλημά σας. Δείτε επίσης τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας όπως παρακάτω (παρ 10 του παρόντος αρχείου βοηθείας).

10. Επικοινωνία με την ΕΑΑΝ για βοήθεια-οδηγίες
Αν έχετε κάποια απορία ή πρόβλημα, παρακαλούμε προσπαθήστε να το επιλύσετε ακολουθώντας το παρόν αρχείο βοήθειας καθώς θα υπάρχει αρκετός φόρτος εργασίας την ημέρα των εκλογών.
Αν επιθυμείτε οπωσδήποτε να επικοινωνήσετε με την ΕΑΑΝ, επιλέξτε κάποιον από τους παρακάτω τρόπους, με την σειρά που αναφέρονται (για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας :

  1. με e-mail στο ekloges2022@eaan.gr
  2. με μήνυμα μέσω msn (messenger για όσους διαθέτουν λογαριασμό facebook) στο ekloges-eaan-2022
  3. με μήνυμα μέσω Viber (δεν δέχεται τηλεφωνικές κλήσεις) στο 693…….
  4. τηλεφωνικά στο 210.33.68.662 αλλά μπορεί να χρειαστεί να επιμείνετε λόγω φόρτου εργασίας της ημέρας.