Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΕΑΑΝ/ΝΔ Ελλάδος – Κοπή Βασιλόπιτας και Γεύμα με θέα τη Θάλασσα στην Πάτρα / Στιγμιότυπα

  Το δροσερό βορινό αεράκι και η αλμύρα του Πατραϊκού έκαναν υπέροχο συνδυασμό με τις πικάντικες γευστικές δημιουργίες στην περισκοπική θέα (-κυριολεκτικά 360 μοιρών) ενός από τα πιο ωραία μέρη της αχαϊκής πρωτεύουσας, στο Θεατράκι Μαρίνας Πατρών, κατά το γεύμα που παρέθεσε το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023, η ΕΑΑΝ -ΝΔ Ελλάδος στα μέλη και τους φίλους της με αφορμή την κοπή της Βασιλόπιτας.

  Ο χώρος κατάλληλα επιλεγμένος για όποιον αγαπά το υγρό στοιχείο. Με την ζαφειρένια θέα του Πατραϊκού Κόλπου αγναντεύοντας στο βάθος το Ιόνιο Πέλαγος ένιωθες σαν να βρισκόσουν σε κατάστρωμα πλοίου, περιβαλλόμενος από τόσους πολλούς Αξιωματικούς του ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Τους ανθρώπους που τίμησαν την ιστορία του ένδοξου Ναυτικού μας φορώντας με περηφάνεια την σκουρόχρωμη στολή με τα πολλά γαλόνια το χειμώνα και την κατάλευκη σαν τον αφρό της θάλασσας το καλοκαίρι.

  Με “πλήρωμα” το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος της Ενώσεως, όλα τα μέλη και τους φίλους της ΕΑΑΝ και κυρίως με το πηδάλιο στα χέρια του Προέδρου της, Αντιναυάρχου εα Δημητρίου Μποϊλέ φύγαμε πρόσω ολοταχώς για ένα “εν πλω” δίωρο γευστικό ταξίδι με καλή παρέα, μουσική, χορό και κέφι.

  Ο θαλασσινός αέρας της χθεσινής εκδήλωσης  έφερε δίπλα-δίπλα,  Απόστρατους και ‘εν ενεργεία’ Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Πατρινούς, Αθηναίους, Πυργιώτες και όχι μόνο. Η άρτια διοργάνωση που είχε επιμεληθεί το πάντα δραστήριο παράρτημα Δυτικής Ελλάδος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού υποδέχτηκε τους προσκεκλημένους στην φιλόξενη «φρεγάτα» του μέσω ενός θερμού καλωσορίσματος δια του Προέδρου της, ενώ ακολούθησαν  σύντομοι χαιρετισμοί από τιμώμενα πρόσωπα, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τον Πρόεδρο της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχο εα Θεόδωρο Γερούκη.

  Αμέσως μετά, έλαβε χώρα η κοπή της Βασιλόπιτας με θρησκευτική ευλάβεια.

  Εν συνεχεία, γευστικότατοι μεζέδες, περίτεχνα γαρνιρισμένοι, σερβιρισμένοι σε ωραία διακοσμημένες πιατέλες ήταν η απόλυτη πρόκληση για τους καλεσμένους να ξεχάσουν ακόμα και τις κλασικές δίαιτές τους που έπονται της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί ‘εν ενεργεία’ και ‘εν αποστρατεία’ Αξιωματικοί του Ναυτικού και του ΛΣ, της Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς, εκπρόσωποι πολιτικών και θρησκευτικών Αρχών, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, επιχειρηματίες και εξέχουσες προσωπικότητες της πόλεως των Πατρών.

  Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Χαράλαμπος Μπονάνος ο Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναύαρχος εα. Θεόδωρος Γερούκης, ο Αντιπρόεδρος ΕΑΑΝ  Αντιναύαρχος εα Σπυρίδων Περβαινάς, ο Φρούραρχος Πατρών Ταξίαρχος Τρύφων Χατζηγιάννης, ο Διοικητής 5ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος ΛΣ Ευρυβιάδης Σαπουνάς, ο Πρόεδρος ΕΑΑΝ Ηλείας Πλοίαρχος εα Ζώης Υφαντής, ο Διοικητής της 116 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχος (Ι) Πέτρος Σάσσαρης, ο Αντιπλοίαρχος ΠΝ Ιωάννης Αντωνακόπουλος, Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ιονίου εκπροσωπώντας τον Διοικητή του ανωτέρω Ναυτικού Σταθμού, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Πλοίαρχος ΛΣ Λάζαρος  Χανουμίδης, ο Πρόεδρος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Αχαΐας Αντισμήναρχος εα Βασίλειος Χρόνης, η Πρόεδρος του περ. τμ. Ερυθρού Σταυρού Πατρών Τάνια Κανελλοπούλου και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Πάτρας, Αχαΐας αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδος.

  Ενόσω η γιορταστική, ζεστή ατμόσφαιρα κυριαρχούσε στο χώρο της αίθουσας του γεύματος, με τις μυρωδιές των εξωτικών μπαχαρικών στα φαγητά να κάνουν μεθυστική μείξη με τα λευκά και κόκκινα κρασιά, εμείς “αράξαμε” για λίγο στο τραπέζι της παρέας του ευγενέστατου Προέδρου της ΕΑΑΝ ΝΔ Ελλάδος, Αντιναυάρχου εα Δημητρίου Μποϊλέ.

  Με τον οικοδεσπότη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ανταλλάξαμε ευχές για την νέα χρονιά και αναφορικά με την εκδήλωση ύστερα από μια μακρά περίοδο υγειονομικών περιορισμών, ο Πρόεδρος κ. Δημήτριος Μποϊλές μας επεσήμανε πως: «Σήμερα είχαμε την χαρά μετά από τρία χρόνια κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω πανδημίας, να βρεθούμε πάλι μαζί οι συνάδελφοι ‘εν ενεργεία’, ‘εν αποστρατεία’, πολλοί φίλοι και να γιορτάσουμε σε αυτήν την συνεστίαση με την κοπή της Βασιλόπιτας. Ευχόμαστε σε όλα τα στελέχη, σε όλους τους φίλους μας αλλά και σε όλον τον κόσμο να έχουμε μια ειρηνική χρονιά με υγεία, πρόοδο, δημιουργία και όλα τα καλά.»

  Λίγο μετά και σχετικά με την συμπλήρωση 27 ετών από το συμβάν των Ιμίων που σημάδεψε την τελευταία τριακονταετία την χώρα μας, ο Βετεράνος Αξιωματικός μας τόνισε ότι: «Με αφορμή ότι αυτές τις ημέρες τυγχάνει και η επέτειος των Ιμίων, αφιερώνουμε την σημερινή μας εκδήλωση  στους συναδέλφους μας που έπεσαν στο καθήκον όταν επέβαιναν στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ο Υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός. Οι Αξιωματικοί έπεσαν στα Ίμια την ώρα εκτέλεσης του καθήκοντος.  Αθάνατοι

  Με το πέρας της εκδήλωσης, ευχαριστήσαμε και εμείς, όπως όλοι οι συνδαιτημόνες, για την ωραία εκδήλωση τον Πρόεδρο και το ΔΣ της ΕΑΑΝ ΝΔ Ελλάδος  καθώς και τα λοιπά μέλη της Ένωσης και κλείσαμε το “ραντεβού” η επόμενη συνάντησή μας να είναι πάλι σε ευχάριστο και εορταστικό κλίμα.

  Ευχόμαστε καλή χρονιά και ευτυχισμένη στους Απόστρατους Αξιωματικούς του ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πάντα με υγεία!

  Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Diplomatic Point