Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Δελτίο Τύπου / Επετειακή Μουσική Εκδήλωση Ναυτικού Μουσείου Κρήτης

    50 Χρόνια Ναυτικό Μουσείο Κρήτης – Επετειακή Μουσική Εκδήλωση, Σάββατο 19 Αυγούστου 2023

    1973-2023. Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια λειτουργίας του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης. Πενήντα χρόνια προσπάθειας για τη διατήρηση και προβολή της ναυτικής παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας.

    Στο πλαίσιο των διαφόρων επετειακών εκδηλώσεων, πραγματοποιήθηκε Συναυλία το Σάββατο 19 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00, στον αύλειο χώρο του Φρουρίου “Φιρκά”, με τη διεθνούς φήμης σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία συνέπραξε με την εξαιρετική ορχήστρα ποικίλης μουσικής “Άσμωσις”, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τσιλιμπάρη.

    Κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού και σε ένα ατμοσφαιρικό τοπίο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας είχαμε την χαρά να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα μουσικό “ταξίδι” με ξεχωριστές μουσικές μελωδίες του ελληνικού και του διεθνούς πενταγράμμου. Η συνύπαρξη της μουσικής μεταξύ άλλων των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη και Μ. Πλέσσα, με τη μουσική των Fr. Sinatra, G. Verdi και L. Dalla, μας ταξιδέψε σε μια άλλη εποχή, συμβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στον εορτασμό του Μουσείου μας.

    Πλήθος κόσμου, φίλοι και μέλη του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης γέμισαν τον χώρο του Φρουρίου “Φιρκά” δίνοντας μας τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.