Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου ο Δήμος Ξηρομέρου τίμησε στην πόλη του Αστακού για πρώτη φορά ένα σημαντικό ιστορικό γεγονός, την Ναυμαχία Δραγαμέστου (Πυρπολικών) που έλαβε χώρα στις 21 Νοεμβρίου 1825 με πρωταγωνιστές τον Α. Μιαούλη και τον Γ. Σαχτούρη κατά την διάρκεια της πολιορκίας του Μεσολογγίου.
Έγιναν αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας στην παραλία και στη συνέχεια ομιλία με σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου με συντονιστή τον δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο.
Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κ. Λύρος, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ι. Τριανταφυλλάκης, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας κα Μ. Σαλμά κ.α.
Ο κεντρικός ομιλητής Δρ. Ζαγκόβας Βασίλειος έκανε μια ιδιαιτέρως εμπεριστατωμένη και λεπτομερή αναφορά στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά.
Στον επίσημο προσκεκλημένο της εκδήλωσης, Πρόεδρο του παραρτήματος ΕΑΑΝ /Ν.Δυτ. Ελλάδος Αντιναύαρχο (O) εα Δημήτριο Μποϊλέ ΠΝ, μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, του επεδόθη αναμνηστική τιμητική πλακέτα από τον Δήμαρχο Ξηρομέρου.