Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Εορτασμός Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Καθεδρικό Ναό Αναλήψεως του Oakland.

    Μετά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ των κεκοιμημένων συναδέλφων και αρτοκλασία υπέρ υγείας των εν ζωή. Εν συνεχεία στην μεγάλη αίθουσα της κοινότητας προσφέρθηκε καφές και ελαφρύ γεύμα σε όλο το εκκλησίασμα. Οι μαθητές του Ελληνικού Σχολείου απήγγειλαν ποιήματα για την επέτειο του ”ΟΧΙ” και εκφωνήθηκε ομιλία από τον ΤΕ/ΕΑΑΝ, Αντιναύαρχο (ΥΙ) εα Αλέξανδρο Κοκκινίδη ΠΝ, που αναφέρθηκε και στην Μικρασιατική καταστροφή του 1922. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο που έψαλλαν όλοι οι συμμετέχοντες.

     

    Ακολούθησε επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στην περιοχή υπό τους υφυπουργούς Υπουργείου Εξωτερικών και Υπουργείου Ανάπτυξης κυρίων Κώστα Φραγκογιάννη και Χρίστου Δήμα με σκοπό την προώθηση των Ελληνικών συμφερόντων.
    Ο ΤΕ/ΕΑΑΝ προσκλήθηκε από το Γενικό Προξενείο στην εκδήλωση «GREECE: From GRexit to GRowth» στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο όπου με πολύ επιτυχία ομίλησαν οι κ. υπουργοί στο επιλεγμένο ακροατήριο. Στην διάρκεια της δεξίωσης που ακολούθησε ο ΤΕ/ΕΑΑΝ συνομίλησε εγκάρδια και αντάλλαξε απόψεις με τους επισήμους και σπουδαστές ενώ παρουσίασε τους αξιωματικούς που φοιτούν στο Μοντερέυ.
       
    Επίσημη φιλανθρωπική κοινωνική εκδήλωση της ομογενειακής οργάνωσης «Elios Society» παρουσία επισήμων εκ της πολιτικής ηγεσίας της Καλιφόρνια και του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφθηκε την περιοχή του San Francisco.
    Ως μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών του Σαν Φρανσίσκο που υποστηρίζει την πανεπιστημιακή Έδρα Ελληνικών Σπουδών στο Μπέρκλευ.
    Ο ΤΕ/EAAN προσκλήθηκε τιμητικά στην εκδήλωση και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς συνδαιτημόνες που έδειξαν ενδιαφέρον για τα τρέχοντα θέματα στην Ελλάδα αλλά και στο ΠΝ.